Krovej 4 & 9, 5762 Vester Skerninge

En sjælden mulighed for at blive en del af historien og føre et ægte dansk klenodie videre

For to år siden i 2022 kunne Vester Skerninge Kro på Sydfyn fejre 250 års jubilæum. En bedrift der er værd at dvæle ved, taget betragtning at kroen har eksisteret som kro helt frem til i dag. Praktisk talt uden ophør! Ejere er kommet og gået, krige har raset og er gået i sig selv igen, man har opfundet elektriciteten, brændselsmotoren og meget andet. Og i al den tid har man altid kunne komme til Vester Skerninge Kro og få et nærende måltid mad og et sted at sove for natten - til fods, til hest og bil.
 
Men nu står et nyt generationsskifte for døren - eller rettere, der skal findes en ny ejer, der kan føre dette danske klenodie videre i historien. Nuværende ejer ønsker at afstå stedet samt sin private bolig, der ligger ved siden af kroen. Der er således mulighed for at overtage kroen og fortsætte driften af denne uden ophør og flytte ind i privatboligen ved siden af. Det nuværende personale er overvejende stemt for at fortsætte driften under en ny ejer. Det er ligeledes en mulighed at se det som en ren investering og kun overtage ejerskabet og lade både personale samt nuværende ejer (som daglig leder) fortsætte driften som hidtil.
 
Bygningerne er naturligvis holdt ved lige gennem årene. Senest blev kroen renoveret i 2004-2005. Det var en nænsom operation, som mest af alt var et restaurationsprojekt. Kroen er den ældste del af ejendommen og kan have 60 spisende gæster. Krosalen ligger ved siden af og blev renoveret i to omgange henholdsvis i 2000 og i 2016. Det er et aflangt lokale med eget køkken og kan have op til 100 spisende gæster. Hertil kommer en terrasse, der kan overdækkes og har en kapacitet på 50 gæster.
 
Den oprindelige kro er et svært charmerende sted at nyde et måltid mad. Lokalet er inddelt i mindre stuer og kroge, hvilket skaber en meget intim stemning. Her er brede plankegulve, loft med synlige bjælker, sprossevinduer og selv borde og stole er i den helt rigtige stil. Og selv om man har værnet om en klassisk stil, står alt flot og vedligeholdt.
 
Selvom det er et landets ældste og bedst bevarede spisesteder, har det formået at følge med tiden. Ud over at nyde godt af det parløb stedet kører med kirken i form af barnedåber, konfirmationer, bryllupper osv. foregår der et væld af events året igennem, som lokker folk til stedet. Musikevents, oktoberfester, vinaftener, foredrag og firmamøder er blot et lille udsnit. Menuerne er dog i det store hele klassisk dansk/fransk men krydres med nye tiltag som Fisk & Skaldyrsaften og Wienerschnitzelaften om tirsdagen. Stedet er også velkendt indenfor finere gastronomiske cirkler, og der afholdes årligt kokketræf på kroen.
 
Som kro er indlogering naturligvis også en mulighed. Kroen råder over i alt fire værelser hver med eget badeværelse. Derudover er her naturligvis alt hvad man kan forvente af kontor, lagerrum, køle/frost rum, toiletfaciliteter osv.
 
Alt i alt en sjælden mulighed for at blive en del af historien og føre et ægte dansk klenodie videre.

BESTIL EN FREMVISNING HER

Din besked er blevet sendt
Der skete en fejl.
Jens-Erik Meng

Jens-Erik Meng

Ejendomsmægler & valuar, indehaver

Tak for din bestilling. Du modtager dokumenterne på din mail