Sundbrovej 54, 5700 Svendborg

Populær og charmerende kro på Tåsinge, kun 10 minutter fra Svendborg

Bregninge Kro, der ligger smukt placeret midt på Tåsinge, er vitterlig en institution - ikke bare på øen men faktisk i hele landet. Det er en af de få tilbageværende gamle kroer, der er bibeholdt i sin originale stil. Men nu skal stafetten gives videre til nye kræfter med lyst og mod på at fortsætte driften af dette unikke, historiske sted. Det er ikke uvæsentligt, at Bregninge Kirke ligger ganske tæt på Bregninge Kro. De to institutioner har lavet et parløb i mange år, hvor livets store begivenheder blev forkyndt i kirken for derpå at blive fejret på kroen.
 
Det er nu ikke fordi, folk ikke længere kommer på kroen. Tværtimod er bøgerne fulde af reservationer både til middag og frokost men især også til barnedåber, konfirmationer, bryllupper, runde fødselsdage og ja - til gravøl efter bisættelser. “Fra vugge til grav” som nuværende vært og ejer ynder at sige med et skælmsk smil.  Desuden kommer der hver dag gæster fra vidt omkring og spiser i kroens a la carte restaurant – både til frokost og aften.
 
Foruden at lægge lokaler til disse begivenheder, er kroen også blevet et populært mål eller “stop på vejen” for større grupper af rejsende. Det være sig turister eller klubber af forskellig art, der er på tur. Det tog især fart efter den store parkeringsplads blev bygget, hvor der er plads til at busser kan holde ind og vende. Kroen ligger perfekt direkte ud til landevejen mod Langeland. Derudover er kroen også tilpas tæt på Svendborg, til at man kan retfærdiggøre et besøg på kroen fra Fyn.
 
Og selvom kroen stammer helt tilbage fra krigen mod Preusserne i 1864, er bygningerne løbende vedligeholdt og fremstår i pæn stand. Den ældste del af ejendommen, selve kroen, er fredet og er et langt stykke hen ad vejen bibeholdt i sin oprindelige stil. Det ses på gulvfliserne, der gennem hundrede års slid har fået en blank og afrundet overflade. Flere af bordene har også været der siden kroens fødsel, og denne del af beværtningen er selvsagt utrolig stemningsfuld.
 
Samlet byder kroen på 677 m2 fordelt på fire serveringslokaler, et rummeligt selskabslokale til store forsamlinger/arrangementer, et stort industrikøkken med kølerum og lager og gode toiletforhold. Hertil kommer flere terrasser heriblandt en kæmpe, sydvestvendt terrasse. Der er også indrettet en separat lejlighed på førstesalen med to værelser og en stor stue, hvor der eventuelt kan etableres køkken. Der er separat adgang til lejligheden gennem køkkenet.
 
Stedet er særdeles velkørende og flere af de ansatte har været med i mange år. Det er således muligt at overtage stedet og fortsætte driften øjeblikkeligt, hvis det ønskes.

BESTIL EN FREMVISNING HER

Din besked er blevet sendt
Der skete en fejl.
Jens-Erik Meng

Jens-Erik Meng

Ejendomsmægler & valuar, indehaver

Tak for din bestilling. Du modtager dokumenterne på din mail